coffee beans
 

Fair trade och representation 
Din kopp kaffe har varit ’in the making’ långt innan du ens la din beställning. Startskotten gick redan när bonden sådde sitt frö och ingen del av resan därefter är mer viktig än någon annan. Platsen, höjden, väderförhållandena, jorden, vattnet, metoden för skörd, fermenteringsprocessen, rostningen, bryggningen, skummandet av mjölken och allt däremellan är lika avgörande för den slutgiltiga smakupplevelsen. Men oftast är det bara baristan och möjligtvis ibland vi som rostar som får credden. Vi anser att det är vårt ansvar att lyfta och belysa alla som bidragit till det grymma kaffet du dricker, hela vägen tillbaka till bonden som planterade det första fröet. 

Färskt och lokalt 
Vår kärlek för kaffe har sina rötter i Turkiet, där nästan varje lilla samhälle hade sitt eget rosteri. Gatorna doftade alltid av färskrostat kaffe som triggade känslor och minnen till höger och vänster. Man doftade kaffet innan man visste att man behövde det, fick en kick innan man ens drack det, kände glädje av sällskap innan man ens hunnit sätta sig. Det är så vi tror att kaffe är menat att upplevas, som en gateway till något större än oss själva – gemenskap. 

 

Transparens
Som familj har vi lärt oss vikten av transparens när vi kommunicerar med varandra. Saker och ting flyter på så mycket bättre när man lägger alla korten på bordet. Vi har byggt vårt rosteri baserat på samma princip, genom att lämna alla ytor öppna. Inte bara för att vi vill visa upp vår coola rost-utrustning, utan även för att vi vill att du ska se allt jobb och all kärlek vi lägger ner på det vi gör. Vi vet nämligen vilken skillnad det gör. Maten smakar bättre och kaffet gör dig ännu gladare. 

 

Nyfikenhet
Kaffe är en sån där vetenskap som inte har något slut. När man väl börjat sätta sig in i det, kommer man aldrig att känna sig färdig. Det går inte att räkna alla gånger vi tänkt “Wow, nu är vi nära” men sen upptäckt någon ny vinkel och snabbt insett att ”nope, inte en chans”. Det är nog det vi älskar mest med kaffe – att det ständigt dyker upp nya perspektiv allt eftersom vi fortsätter att experimentera och utforska. Smakmöjligheterna är oändliga! Och vi har äran att utforska dem med dig.