Murat

Murat

Grundare / Ägare

Grundare av både familjen och rosteriet. Spenderade barndomen i Turkiet innan han flyttade till Sverige för att bli serie-entreprenör. Efter att ha varit utbränd en snabbis började han lägga allt mer fokus på sina två största intressen – biodling och kaffe. Han researchade, studerade och fullständigt inhalerade all information han kunde hitta om båda ämnena och såsmåning om föddes drömmen om Black Honey Coffee Roasters.


En liten moka pot, Cezve eller V60 – beroende på sammanhanget.

 

 

Kevin

Kevin

Medgrundare /Köksmästare

Murats äldsta son, medgrundare och köksmästare. Utbildad kock med flera av Stockholms främsta restauranger på CV:et. På Black Honey Roasters tar han för första gången spetsen i sitt helt egna kök. Sjukt kul! Rättvisa och schysst arbetskultur är de två stora hjärtefrågorna, det finns för lite av det i restaurangbranschen tycker han. Samma värderingar gäller även för kaffet – fair trade och representation av kaffeodlarna är A och O.
 


Cappuccino på medium rost eller en riktigt smakrik espresso.

 

Robin

Robin

Medgrundare /Café Manager

Murats yngsta son, medgrundare och Café Manager. Som truckförare inom transport och logistik har kaffe kommit att bli en (livs)viktig del av vardagen. Genom sin pappa fick han upp ögonen för vetenskapen bakom det hela – med odlingsförhållanden, fermentering, rost och allt det där. Plötsligt dög inte vilket bensinstation-kaffe som helst längre. Han började haka på Murats research-resor till Europa och såsmåning om var han lika besatt av rosteridrömmen som sin farsa.

coffee of choice
Cappuccino eller svart brygg, gärna bryggt på söta och fruktiga bönor.

 

Miran

Miran

Rostmästare/ Head barista

Flyttade hela vägen från Istanbul bara för oss. Började sin karriär som bartender och drinkproffs, fick dille på kaffe, blev barista och upptäckte på så sätt sin livs passion – konsten att rosta kaffe. För honom handlar rosten om att ge bönorna liv, vilket han anser är ett stort ansvar; det är upp till honom att göra kaffeodlarna rättvisa genom att rosta deras gröda på bästa möjliga sätt.


Vad som helst som är bryggt på naturligt fermenterade bönor, dvs oskalade bönor som fått torka på solbädd.